אבחון וטיפול בגידולי עור – שאלות ותשובות

נובמבר 25 יום רביעי , 2015 10:11 am

כתם החשוד ב- BCC

אני בת 53 ובביקורת שיגרתית אצל רופאת העור נמצא כתם על הכתף שלא ניתן לשלול כ-BCC . הופנתי לביצוע ביופסיה. 1.האם ניתן לבצע את הביופסיה ע"י לייזר ולהימנע מיצירת צלקת גדולה?
2. האם מומלץ להסיר את כל הכתם או לעשות רק ביופסיה?

תודה.

אפריל 21 יום שלישי , 2015 12:57 am

ממה נובעת קרציומה על המצח שצורתה עגולה ובשוליה מעין גלד שלא נרפא

הנני בת 59 הייתי בריאה לחלוטין לפני הכול שיפורט בהמשך. אני סובלת מזה תקופה ארוכה מסוג נגד גדול לצד המצח שאיני זוכרת את שמו המדוייק אבל חושבת שהוא קרציומה מסוג באסלל משהו. סליחה על אי הדיוק..הנגע נבדק מזמן על ידי רופא פלסטיקאי והיה אמור להישלח לביופסיה אלא שבאותו זמן עברתי תאונה מאוד קשה עם אישפוז ממושך מאוד ועד היום נמצאת בתהליכי שיקום קשים. רופא המשפחה וכן רופאים במרכז השיקום לא ראו סימנים לממאירות – הפצע טופל בינתיים במשחות אנטיביוטיות שבמקור נתן לי גם הרופא הפלסטיקאי בתקווה שיעלימו את הנגע מה שלא קרה. אתמול הגעתי לבסוף למומחה לפלסטיקה ונקבע לי תור לניתוח של הנגע בעוד כמה שבועות. מה שהסביר לי וגם כתב שלאחר הניתוח ייוצר מצב בו תהיה משיכה של הגבה הימנית כלפי מעלה באופן שייצור עיוות משמעותי נראה לעין. [זה מלבד הצלקת כמובן שתיוותר שבה אולי ניתן יהיה לטפל ופחות מדאיגה אותי. הניתוח המפחיד והשלכותיו מדירים שינה מעיניי. שאלתי את הרופא איך אוכל לחיות עם זה אמר כמו שחיית עד עכשיו [נכון הלכתי עם כובע להסתיר את הנגע כמה שאפשר] – שאלתי אותו אם יש אישוזהי אפשרות אחר כך לתקן את העיוות. אחרי שהבין כמה הזדעזעתי אמר לי שנראה אחר כך. הרופא ממש טוב ואמשיך להיות מטופלת אצלו. השאלה שלי היא לבירור אם יש אולי עוד אלטרנטיבות מלבד ניתוח. רציתי לנסות להבין מה ששכחתי לשאול את הרופאים – ממה נובעת בכלל התופעה הזאת למה זה קורה? ועיקר העיקרים איך ניתן להתגבר על מצב של עיוות מהסוג שעלול לקרות כי אני חושבת אפילו לא לעבור את הניתוח יהיה מה שיהיה לא אוכל לחיות עם סוג עיוות כזה ולהסתןבב גם לאור העבודה שמקווה לחזור עליה יום אחד אחרי שאחלים.. אודה לכם מאוד אם תוכלו להשיב לי ולהאיר מעט את עיניי בנושא זה. בתודה רבה ובברכה.

ד"ר ביאנקה רוזנברג הגן

 

 


ד"ר ביאנקה רוזנברג הגן
רופאה מומחית בתחום הכירורגיה הפלסטית
מאי 18 יום ראשון , 2014 9:46 pm

שלום לרופאה

לילדה בת עשר יש כבר שנים נקודת חן חום כהה מתחת לשפה התחתונה באמצע.היא כמעט לא בשמש.ניראה לי שבזמן האחרון הצבע נהיה כהה יותר והנקודנ התארכה .מה זה ניראה לך.למרות שקשה לאבחן כשלא רואים.רק לדעת אם זה מסוכן.כמובן שנמשיך להיות במעקב.תודה לך.בתי

ד"ר ביאנקה רוזנברג הגן

שלום בתי,

קשה מאוד לתת אבחנה על סמך התיאור שלך. ישנו נקודות, במיוחד נקודות מלידה, אשר שינויים בהן במשך הזמן יכולים להיות מסוכנים. לכן אני ממליצה לך לפנות ליעוץ פנים מול פנים. 

בברכה,

ד"ר רוזנברג הגן


ד"ר ביאנקה רוזנברג הגן
רופאה מומחית בתחום הכירורגיה הפלסטית
דצמבר 9 יום שני , 2013 7:01 pm

גידול טרום סרטני בעור הפנים

שלום רב, אני בת 60. בריאה. לפני מס' חודשים גיליתי גידול על עור הפנים. מין פצע שדימם מעט, הגליד וחוזר חלילה. אתמול בבדיקה של רופאת עור התברר לי שיש לי גי דול טרום סרטני בעור הפנים. הרופאה המליצה לטפל בצריבה וכך עשתה. אמרה שהתופעה תחזור. התבקשתי להגיע לביקורת בעוד 3 חודשים.
האם ניתן לפתור בעיה זו באמצעות התערבות כירורגית?שיטת מוס??.

ד"ר ביאנקה רוזנברג הגן

שלום מירה,

לגידול שאת מתארת אין אבחנה. כי לא נלקחה ממנו ביופסיה שנבדקה במעבדה. לפי תיאורך וגם בגלל תופעת הדמם החשד הוא שמדובר בגידול מסוג BCC או, כפי שהרופאה רמאה לך- גידול טרום סרטני. 

בכל מקרה, אם מדובר בגידול מסוג BCC הוא בוודאי יחזור לאחר הצריבה, ולכן, אם הגידול חוזר צריך לכרות אותו בהרדמה מקומית ולשלוח לביופסיה גם כדי לקבל אבחנה וגם כדי לוודא שכל הגידול הוסר. 

שיטת מוס מיועדת לגידולים שיש להם כבר אבחנה של סרטן עור. לכן ללא אבחנה ראשונית אין צורך בשיטה זו. 

בברכה,

ד"ר רוזנבר- הגן


ד"ר ביאנקה רוזנברג הגן
רופאה מומחית בתחום הכירורגיה הפלסטית
יוני 2 יום ראשון , 2013 5:40 pm

טיפול בבקרס נבוס- becker's nevus

אני בן 26, בגיל 11 בערך (עד כמה שזכור לי) הופיע לי כתם עור גדול שמתפרס על חצי מהבטו וחלק קטן מהגב, באזור קיים שיעור גבוה מהרגיל. לציין כי הכתם לא גדל מאז שהופיע ולא נהיה כהה יותר. בתאריך 17.7.2005 נבדקתי אצל פרופ' אריה אינגבר, מנהל מחלקת עור ביה"ח הדסה, שהפה אותי לביופסיה.
להלן מסמך הבדיקה:
"נתונים קליניים: נגע היפרפיגמנטרי במותר+שיעור יתר.
ממצאי הבדיקה הפתולוגית:
ממצא מאקרוסקופי: נתקבל כלי מסומן בשם החולה וללא סימון נוסך ובו, בפורמלין גליל עור בקוטר 0.3. ס"מ. כל הדגימה נלקחה לבדיקה היסטולוגית.
ממצא מיקרוסקופי: גלילי עור עם היפרפיגמנטציה של השכבה הבזלית של האפידרמיס והתרחבות של בסיסי הרטה. הממצא יכול להתאים לbecker's nevus. דרושה קורלציה קלינית." עד כאן המסמך. לא יודע מה זה קורלציה קלינית, למיטב ידיעתי מאז לא היה המשך טיפול מאז והרופא אמר לי לעזוב את הכתם…
לפני בערך 5 שנים הלכתי לברר על טיפול להסרת הכתם. נמסר לי שהטיפולים מאוד מאוד יקרים ושאין באמת אחוזי הצלחה טובים ושלא יודעים להתמודד עם הבעיה(נכון לאותה תקופה) . רציתי לדעת אם משהו השתנה, מבחינת הרפואה והאם קיים טיפול מספק ומשביע רצון לבעיה. האם מומלצת בדיקה נוספת או שאכן מדובר בבקרס נבוס באופן ודאי ולפעול להמשך טיפול. ניסיתי לכתוב שאלה מעמיקה ומפורטת ככל האפשר.. מקווה שאקבל מענה דומה. תודה מראש.

ד"ר ביאנקה רוזנברג הגן

התופעה של BECKER NEVUS  מוכרת והיא בטיפול כירורגים פלסטיים. יש צורך להסיר גידול כזה משום שיש אפשרות להשתנות ממאירה בעתיד (האחוזים משתנים לפי כתבות שונות בספרות) בכל מקרה יש צורך בניתוח. אשמח אם תקבע פגישה שאוכל להתרשם מגודל הנגע ולהציע את האפשרות האסטתית ביותר להסרתו.


ד"ר ביאנקה רוזנברג הגן
רופאה מומחית בתחום הכירורגיה הפלסטית
12

טופס כתיבת שאלה חדשה

התכנים באתר הינם תכנים כללים, אם יש לכם שאלה אתם מוזמנים לכתוב לנו באמצעות הטופס בהמשך העמוד. כל השאלות מגיעות לד"ר רוזנברג-הגן והיא זו שעונה לשאלה. התשובה תפורסם בפורום. אם ברצונכם לשמור על פרטיותכם, אנא המנעו מציון פרטים אישיים. חשוב לציין: מין, סימפטומים, גיל וכו'. שאלות מעמיקות יקבלו מענה מעמיק.

נושא השאלה

השאלה

שם

לא יוצג באתר

דואר אלקטרוני

לא יוצג באתר

טלפון

לא יוצג באתר
יש לאשר את תנאי שימוש לפני השליחה